lifeofsofie.blogg.se

Underbara helg

Kategori: Allmänt

Nu är helgen snart till ända. Det har varit en riktigt bra helg med mycket skoj.

På fredagen startades dagen såklart med jobb och efter det direkt hem för att förbereda allt inför anna och johans besök. Blev snabbstädning och älsklingen tog hand om ärendena på stan, så blev lite snacks och vin. Kvällen va riktigt trevlig med mycket snack, dricka, snacks och musik. Vissa drack mer än andra. Haha.

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle till ikea tillsammans med dom. Blev massa nya saker och middag där på ikea. Köpte endel plantor och frön så nu ska vi få både jordgubbar och kryddor om några månader. Vi får se om det blir något men klart man hoppas på det.

Idag började vi med en långfrulle. Efter det tog jag en 7, 5 km lång pw i slottskogen. Det är nämligen så att jag ska börja mitt nyttiga/hälsosamma liv igen och det ska hålla i 66 dagar tills vi åker till USA. Det innebär nada godis och mer motion. Har blivit alldeles för mycket soffhäng och snacks det senaste. Inte bra.

Snart ska vi dra igång med matlagnigen inför veckan. Vi brukar nämligen göra storkok så man slipper laga mat efter jobbet. Det är riktigt skönt att slippa. Rekommenderas starkt.

Auf wiederzehn
Fredagskvällen
Nya bordstabletter, kökshanduk, snittblommor och jordgubbsplantor med krukor m.m
Äntligen det nya garderobssystemet klart. Så nu är det dax att fylla på med nya kläder.

Soldag

Kategori: Allmänt

Vilken underbar dag det har varit idag. Verkligen kanon med sprutsol heeela dagen. Åkte ut till Saltholmen tillsammans med hjärtat och Moa och var där i några timmar. Vi hade med oss en picknick innehållande morotskaka, kaffe, dricka och filt. Supermys.

Nu ligger vi helt utslagna. Solen tar rätt mycket av energin. Vi ska försöka se Sune i Grekland igen och hoppas på att den inte laggar sönder som den gjorde igår, just nu ser det inte så hoppfullt ut.

Imorgon drar ännu en arbetsvecka igång, jippi. Lönevecka i alla fall som är otroligt efterlängtad.
Ha det gott

Tvättlass

Kategori: Allmänt

Idag har vi en riktig tvättdag här i lyan. Hampus bestämde att jag skulle springa fram och tillbaks mellan tvättstugan medan han skulle hänga allt (han valde det bästa). Blir nog minst 3 spring fram och tillbaks dit. Saken är ju den att vi bor på högsta våningen (3 trappor upp) och tvättstugan ligger längre bort i källaren, så mycket spring i trapporna blir det. Men det ger ju lite kondition. Man får se det positivt.

Idag är det måndag också, tråkigaste dagen på hela veckan. Man har en heel arbetsvecka framför sig. Bra var dock att arbetsdagen idag bara sprang iväg och sedan behövdes inte vinterpåpälsningen längre på förskolan. Det var riktigt behagligt ute, det gillar vi. Våren är på gång! Ska slänga conversena i tvätten också inför deras premiär, det är så mycket vår/sommar det kan bli :)
 
Nu måste jag ner till tvättstugan och hämta första maskinerna och fylla på för nästa.
Ha det kanoners
Pussi

Livet har sina goda stunder

Kategori: Allmänt

God kväll gott folk. Eller kanske är mer rätt att säga natt? Hursom så kommer jag snart avrunda denna mysiga afton och dejta kudden. Min andra hälft somnade för snart en timme sedan och sussar så gott här breve mig i soffan. Det är kanske hans sätt att visa hur jag gjorde lite tidigare idag?! Somnade som en stock i soffan och vaknade av att han stod i köket och gjorde ordning räkmackorna! Kärlek till dig ♡

Blev alltså min favvorätt till mys idag, räkmackan. Och till det en flaska vin och dark knight rises på tvn. Är alltid skönt att ha något att se fram emot och längta efter under vardagens jobb och slit. Fredagsmyset är heligt och underbart. Nu har vi en helg att se fram emot innehållande vila och mys med pojkis. Ha en trevlig helg allesammans!

Puss och godnatt
 

Vardagen

Kategori: Allmänt

Slutade jobbet halv 6 idag men fick gå hem lite efter 5 för alla barn hade gått då. Är lite skönt att ha sådana dagar ibland. Va på mitt favvodagis med dom söta kollegorna och barnen. Helt underbara hela bunten. 
 
Kom hem till min trötta sambo och joinade honom i soffan. Har legat här sedan dess, en ganska ointressant och händelselös eftermiddag med andra ord. Grejen är ju den att jag inte kan ligga i soffan och bara kika teve utan då ska jag tugga på något samtidigt. En dålig ovana. Och oftast är det ju inget nyttigt jag käkar, blir antingen chips, popcorn eller choklad. Så slutsatsen borde egentligen vara att jag inte ska kika teve hela eftermiddagen och kvällen utan ta en prommis eller hitta på något annat men det är ju sååå himla lätt att fastna där efter jobbet. 
 
Imorgon ska jag försöka ta en springtur efter jobbet?! Hehe. (Förhoppningsvis)
 
Ha dä
min kära sambo och jag

Ettårskalas

Kategori: Allmänt

Vi kom redan igår till brålanda och idag är det dax för stora tjejen att ha ett års kalas. Blir tårta, ballonger och massa paket såklart.
Inatt lånade vi Astrids barnrum så vi sov tillsammans med hennes leksaker, vi sov som 2 stockar hela natten. Det är så mysigt med småbarn!

Utav mig och Hampus får hon lite sommarkläder som hon (karro och mattias) önskade sig. En otroligt söt blus, en kofta och ett par shorts, så blir en hel ny sommaroutfit. Får hoppas dom blir nöjda.
Nu får jag gå ner och hjälpa Karro och Hampus med förberedelserna och slänga mig i duschen oxå.
Hej hopp

Renoveringen

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit ganska långt med renoveringen. Bara småsaker som ska inhandlas/sättas upp. Men känns som vi inte kommer någon vart. Jag vill få det helt klart. Det senaste har det varit så mycket också så vi har lixom inte hunnit, tråkigt nog. Och idag hade jag och hampus bestämt att efter jobbet skulle vi åka till mio och inhandla lampor och dörrmatta. Slutade med att hampus jobbade över så jag fick fixa det själv. Nöjd är jag dock! :-) Tog en promenad till hemköp när jag kom hem också och fixade färska kryddor till krukorna jag fick av mina underbara päron när jag fyllde år.
 
Här är bilderna på det renoverade köket. enjoy
 
 
 

 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.