lifeofsofie.blogg.se

Finfredag

Kategori: Allmänt

Viiiilket underbart väder Göteborg har bjudit på idag. Helt underbart! En dag som denna är ju förskolejobbet top notch. Sola medans man tjänar pengar kan ju typ inte bli bättre. Sedan var ju dagen rätt kaos men mestadels ok.
En dag som denna är det klart man är sugen på vin på en uteservering i solen. Men alla mina mates hade annat för sig och var upptagna så den önskan sket sig. Ska ioförsig inte klaga för har haft det rätt gött här i soffan med ett glas vitt, jordgubbar och chips medans jag har läst några sidor i femtio nyanser av frihet. Men sitta på en uteservering och dricka gott och snacka skit är ju snäppet vassare.

Förresten blev jag överraskad med skattjakt idag när jag kom hem till lägenheten. Älsklingen hade gömt min lite sena födelsedagspresent i lägenheten som jag skulle leta upp. Och måtta på gömställe han valde då, var nära på att ge upp men fick lite ledtrådar så jag till slut hittade den. Och ifanns en helt otroligt galet fantastiskt ursnygg marc jacobs klocka. Superglad. Det var värd väntan 1000 gånger om. Tack underbara älskling, bästa presenten (men aldeles för mycket) Älskar dig ♡♡

Nä det är ju en morgondag imorgon också förhoppningsvis så nu är det dax att slagga. Imorgon blir det mys i skärgården under en knallblå himmel!!!?

Pyss

Shoppinghelg deluxe

Kategori: Allmänt

I lördags började jag dagen med en långpromenad. Behövde tänka lite eller kanske rättare sagt inte tänka så lyssnade på underbara hanna och amandas podcast. Ser nog asrolig ut när jag går runt och fånler åt något roligt dom sagt. Folk som hanna och amanda borde det finnas mer av, superhärliga. Skulle vilja ha en skvätt av dom i mig.
I alla fall. Efter det blev det en dusch och sedan drog jag med pojkis på strospromenad in till centrum. Slutade dock med massa kassar och nya kläder. Är supernöjd!

Blev skagenröra och toast till lördagsmys oxå, precis som fredagsmyset, men lika gott som på fredagen var det. Jummie.

Idag började jag också med en snabbprommis in till stan. Jag och hampus såg nämligen en snygg matta när vi var inne som vi inte hann köpa så då körde jag två flugor i en smäll idag och kombinerade min pw med mattköp. Superbra blev det med den i köket. Nu känns köket top notch!

Idag ska vi hinna med att laga veckomat, handla och få ordning saker här i lägenheten. Blir ett besök på vinden nu sedan är det minsann dax för en fika.

Ha det kanon

Sjuk igen

Kategori: Allmänt

På söndagen var jag helt frisk och tog en långprommis med älsk i slottis. Vi vandrade runt där bland djuren och gick vidare och köpte glass som vi satte oss och käkade vid skansen kronan. Var riktigt mysigt.

I måndags var det då dax för jobb. Kanonväder ute och dagen flöt på bra tills eftermiddagen kom. På rasten kände jag att det var något som inte stämde med magen och sedan var det kört. Lyckades stanna kvar tills 3 på jobbet, då hade jag fått nog. Gjorde inget annat än att sitta på toan och skita typ. Så fortsatte hela eftermiddagen tills runt 8 då det avtog. GALET och fy så jobbigt och äckligt. Blev besök på toan ett 10 tal gånger. Usch. Gick ner 2 kilo av allt detta.. Grym bantarmetod helt enkelt haha. Fast inte att rekommendera.

Idag är jag hemma. Sjukanmälde mig igår. Tur var det känner jag för orken finns inte riktigt där och är ju först idag jag har börjat käka lite smått igen. Sjukt fint väder är det också så sitter faktiskt på balkongen och tar det lugnt.

Ha det bra all of you.
 
Söndagen
 
igår sprang jag mellan sängen och toan
 
Min älskade sötnos hade gått bananas på mejeriavdelningen. haha. Bad honom snällt att han skulle köpa med NÅGOT som va bra för magen ;) Och jag fick allt detta. Underbara älskade, du är go du <3

Sjukling del 2

Kategori: Allmänt

Har fortfarande feber och har fått ont i magen och ryggen oxå. Har fortfarande inte någon matlust.. är väl på grund av värken. Imorgon, om det fortfarande är likadant, får jag gå till doktorn. Får nog räkna med ett sånt besök varken jag vill eller ej. Om man haft urinvägsinfektion kan bakterierna nämligen vandra uppåt till njurarna, en så kallad njurbäckeninflammation. Detta är inte alls bra och egentligen ska man kolla upp det med en gång men självklart skjuter man på det. Gå till doktorn är ju inte det roligaste man kan göra. Vi får se. Hoppas på att allt är som bortblåst annars får jag väl bita i det sura äpplet. .
Hej hopp

Sjukling

Kategori: Allmänt

Kom hem efter fredagshandlingen och jobbet igår och känner mig inte alls bra. Kör ett ryck med dammsugarn och trasan genom lägenheten och är helt slut efter det. Lägger mig i soffan under filten och börjar frysa något hiskeligt så jag tar en varm dusch. Efter det känns det att jag har feber och febertermometern visar 38, 4. Ingen matlust har jag heller och antagligen en urinvägsinfektion. Igår hade jag grymt ont i halsen också så det är säkert någon infektion i kroppen som jag har. Men det känns som om kroppen tajmade det perfekt till helgen på både gott och ont.
Blää vill inte vara sjuk..
Aja vi får hoppas att det går över snart!

Ha en trevlig helg!

Jummmy

Kategori: Allmänt

Idag var det då dax för jobb igen. Känns jätte konstigt att man var ledig igår men riktigt skönt. Har hört flera på jobbet idag som kände för att gå ner till 80 % och vara ledig på onsdagar, dock hade dom nog ändrat sig när lönen kommer.

Dagen har rullat på bra ändå. Det flöt på och tiden gick. En söttjej fyllde år idag så hon bjöd på popcorn och salta pinnar. Riktigt mysigt denna torsdag till ära.

Efter jobbet satt hampus på en mur utanför och väntade på mig i solskenet. Vi bestämde att vi skulle ta årets första uteglass och vilken top notch det blev. Jag tog som vanligt ett rån och så smakade jag på 2 nya kulor (haha). Blev en saltlakrits och chili och en passionsfrukt och mango, båda va nyheter. Utsökt gott. Mmmmmm säger jag bara!!

Imorgon är det fredaaaaaag, galet va!? Galet skönt :-)
 

Maja på Asperö

Kategori: Allmänt

Vi kom hem för en stund sedan efter en hel dag ute i skärgården. Underbart väder var det, dock kallt i vinden så vi blev lite frusna mot slutet. Märkte dock att båtarna inte gick ofta så vi fick glatt stanna kvar i någon timme till när vi egentligen kände oss färdiga. Man känner i ansiktet att solen har stekt på bra idag, speciellt på hampus som är som en tomat i ansiktet. haha.

Det var en riktigt mysig ö iaf och fick känslan av bullerbyn när man gick igenom kvarteren. Fina hus och jag tror att varenda kotte som bodde där ägde en flakmoppe/sjöbod. Besöket får inte vara gjort för sista gången.. men vi har ju endel fler öar att besöka så vi får se när det blir nästa gång.

Nu ligger vi här i soffan helt proppmätta och slöa. Gött slöa. Skulle vara skönt med ett varmt bad men eftersom vi inte har ett badkar får jag väl nöja mig med en lång dusch i stället.
Hoppas att ni hade en grymt bra första maj. Det hade vi, trots den tråkiga starten.
Puss

1a maj

Kategori: Allmänt

Alla rutinerade (tråkiga) folk stannade hemma på valborg och hade myskväll i soffan istället för att tömma flaskor.
Så hade vi igår, Moa jag och hampus. Men fördelen med det är ju att man orkar gå upp i tid och gå ut och maja. Det ska nämligen vi göra idag. Vi ska ta färjan ut i skärgården till asperö. Vi har nämligen sagt att vi någon gång måste åka ut till någon utav dom fina öarna där ute och vilken dag kan passa bättre än första maj=picknickarnas dag. Detta ska bli mysigt!
Jag har bestämt att vi i hyfsad tid ska gå upp och käka frukost, packa, göra oss ordning och sedan hoppa in på hemköp och köpa varsin sallad att ta med och sedan iväg med spårvagnen och färjan. En bra plan enligt mig.
 
Nu är det snart dax att väcka dom små liven men först tror jag att jag ska duka fram frukost.
Ha en underbar första maj gott folk och njut av det underbara vädret!!
Puss

Våran valborg